Om kegler

Om keglesporten

Kegler er en sportsgren, der spilles af ca. 5.000 mennesker i Danmark. Kegler kan spilles både af den seriøse sportsmand, eller hvis man bare vil hygge, så er der også en mulighed for dette. Der er anlæg med keglebaner over hele Danmark, som man spiller på i turneringskampe og til forskellige keglestævner.

Der findes to slags kegler - Bohle og Classic. I Kegleklubben Esbjerg tilbyder vi Bohlekegler, hvilket vil sige, at banen hælder ind mod midten. I Bohlekegler benyttes 2 slags kugler - en lille kugle på omkring 1,6 kg samt en stor kugle på ca. 3 kg. Den lille kugle benyttes kun til 8-14 årige. Den store kugle bruges af unge spillere fra ca. 14 år og opefter.

 

Hvordan spiller man kegler?

I en normal keglekamp spilles 120 slag + 5 prøveslag. Der spilles på 2 baner, 60 slag på hver bane og 30 slag i hver side - højre og venstre. Det gælder om at vælte flest kegler på 120 slag, og i snit skal man helst vælte 7 kegler hver gang (med den store kugle) og vælte 840 kegler. Gennemsnittet for den lille kugle er 720 kegler for en kamp, hvor man derved helst skal vælte 6 kegler i hvert slag.

Videoen nedenunder viser de grundlæggende regler og teknikker i keglesporten. Videoen er af ældre dato, men principperne gælder fortsat.

Kegleklubben Esbjerg - Hvem er vi?

 

Esbjergs lokale tv-station, TV Esbjerg, har lavet et lille indslag om Kegleklubben Esbjerg. I klippet ses nogle af klubbens medlemmer spille kegler. Formanden, Jan Ehlers, fortæller hvilke regler der er i spillet, hvad det kræver at spille kegler, og hvem der kan være med.

Formanden kommer desuden ind på, hvem vi er i Kegleklubben Esbjerg, og hvordan det sociale miljø i klubben er ligeså vigtigt som selve keglespillet.

 

Klippet kan desuden også findes under menufeltet "Hjem" samt på Kegleklubben Esbjergs Facebookside: "Kegleklubben Esbjerg".